Većina žena u vreme menstruacije ima najjaču seksualnu želju, ali obično baš u tom periodu i izbegavaju seks. Seksolog objašnjava zašto u tome greše!

– Kada imate menstruaciju, naduveni ste i imate grčeve, ali to ne sprečava estrogen i testosteron da kuljaju vašim krvotokom. Uz sve to, zbog povećane vlažnosti seks je tada još ugodniji – kaže Karol Kvin, seksolog. Ona predlaže i par poza koje su idealne u ovo vreme jer manje opterećuju ženu, a moguće ih je i izvesti bez flekanja okoline.

 

POZA LEPTIR

U ovoj pozi žena leži na leđima i na ivici kreveta. Muškarac stoji ispred nje, a njene noge su mu na ramenima, dok on rukama podiže njene kukove do odgovarajuće visine. Umesto toga, ispod leđa možete postaviti i jastuke i peškire.

KAŠIKA

Ovo je jedna od najintimnijih poza i u njoj uglavnom uživaju i muškarci i žene. Uz to je odlična baš za ovaj period jer onemogućava duboku penetraciju, što je sjajno ukoliko vas muče grčevi.

STOJEĆI DOGI STAJL

– Ovo je sjajna opcija jer će sve ostati čisto, a grčevi će se smanjiti jer krv cirkuliše pojačano u drugim delovima tela. Žena treba da se okrene ka zidu i rukama se osloni na njega, i izvije leđa kako bi olakšala penetraciju – objašnjava Karol Kvin.

 

MISIONARSKA

Nekad je najjednostavnije i najbolje. Uz to, ležanje bi moglo da pomogne da grčevi budu podnošljiviji. Ali, ne zaboravite da u ovoj pozi obavezno ispod sebe stavite neke peškire. Uz to, za jaču stimulaciju, noge savijte u kolenima i držeći ih zajedno malo podignite ka bradi.

Izvor: zena.blic.rs

(Viđeno 3,158 puta, 1 Viđeno danas)