Mnoge dame se pitaju da li bi trebalo da imaju seksualne odnose tokom “onih dana”, posebno zato što neki muškarci baš u tome periodu imaju pojačanu želju za seksom. Ipak, postoji mnogo nagađanja na tu temu – od toga da li je seks tokom menstruacije dozvoljen, pa do toga da li je bezbedan.


Asistent na „Medical Center for Female Sexuality“ Tara Ford za magazin „Health“ odgovorila je na neka od ovih pitanja. Evo šta treba da znate:

– Ako je ženi to ne smeta, trebalo bi. To je potpuno prirodno i dobro za oba partnera – rekla je Ford.
2) MOŽDA VAM SE SVIDI

Iako je nekim damama pomalo neprijatan osećaj da to upražnjavaju, one koje su probale, nisu se pokajale. Nekim ženama prijaju seksulani odnosi u tom periodu i to iz dva razloga. Za jedne užitak je samo seksualne prirode, dok drugima pomaže i zdravstveno, jer im se menstrualni bol smanjuje.

3) NEKI MUŠKARCI TO VOLE

I kod muškaraca doživljaj tokom seks u periodu menstruacije je različit. Nekima je ta ideja odbojna, ali postoje i muškarci koji u tome uživaju. Razlog je to tokom menstrualnog krvarenja penis lakše ulazi u vaginu. Trebalo bi otvoreno da razgovarate sa svojim partnerom o tome i čujete kakvo je njegovo mišljenje.
4) NE ZABORAVITE ZAŠTITU

Postoji zabluda da se ne može ostati u drugom stanju i da se ne mogu dobiti seksualno prenosive  bolesti u toku „onih“ dana. To je apsolutna neistina i morate se zaštititi čak i kada imate seks u toku menstruacije.

– Neke menstruacije traju više od nedelju dana, a nekada se ženska ovulacija preklopi sa njenom menstruacijom – rekla je Ford.

Izvor: zena.blic.rs

(Viđeno 867 puta, 1 Viđeno danas)