Tri neobične svemirske kugle pale su na tlo u severnom Vijetnamu pre dve godine, a lokalni stanovnici i vojska ostali su zapanjeni kada su videli šta je ispisano na njima.

– Nebo je bilo vedro. Odjednom smo čuli zvuk sličan grmljavini – rekao je jedan svedok za vijetnamski lokalni list. Stanovnici pokrajine Tujen Kvang čuli su neobičan zvuk oko šest sati ujutru i ubrzo su pronašli neobičnu metalnu kuglu.

Kugla je prečnika oko 80 centimetara i teška je oko 50 kilograma. Izrađena je od metalne legure. Prema rečima lokalnih istražitelja, na kugli su ispisana ruska slova.

Otprilike u isto vreme, dve manje kugle pale su u susednoj pokrajini Jen Bai. Te kugle su prečnika od 27 centimetara, a teške su šest kilograma.

Mysterious spheres found dropping onto northern Vietnam after explosion sound https://t.co/SIrKtrSGjd pic.twitter.com/MvBB9FrZH0— Tuoi Tre News (@tuoitrenewsvn) January 3, 2016

Na teren je odmah izašla vojska i zatvorila oba područja radi istrage. Prema pisanju vijetnamskih medija nije reč o eksplozivnim predmetima.

Padanje kugli s neba zapravo nije neuobičajeno. Naime, u poslednjih 20 godina kugle su pale u Africi, Australiji, Latinskoj Americi i Evropi. U oktobru prošle godine otkrivene su četiri metalne kugle u Španiji i Turskoj.

Kugle su verovatno deo raketa koje se koriste u svemirskim misijama. NASA navodi da  da više od 500.000 objakata kruži oko naše planete, a deo tog svemirskog smeća povuče gravitacija i ono pada na Zemlju.

Loading...
(Visited 1,860 times, 1 visits today)
NE PROPUSTITE:  Sin radi kao vozač kamiona, kad je na terenu ja sam na snaji