Prelepa priča siromašnog muškarca koji je živeo sa svojom suprugom.

Jednog dana, supruga, koja je imala veoma dugu kosu, zamolila je svog supruga da joj kupi češalj kako bi mogla da lepo rasčešlja kosu i da lepo izgleda nakon toga.

Muškarac se osećao veoma loše, ali je morao da kaže ”ne”. On joj je objasnio da nemaju dovoljno novca čak ni da zamene kaiš na njegovom satu. Žena nije insistirala na svom zahtevu.

Kada je muškarac odlazio na posao, svratio je do sajdžije, prodao svoj oštećeni sat po nižoj ceni i otišao da kupi češalj za svoju suprugu. Uveče je došao kući sa češljem u rukama, spreman da iznenadi svoju voljenu suprugu. Ali, on je bio taj koji je bio iznenađen kada je ugledao svoju suprugu koja je bila kratko ošišana.

Ona je prodala svoju kosu i kupila novi kaiš za njegov sat. Suze su same tekle iz njihovih očiju, ne zbog beskorisnosti njihovih dela, već zbog uzajamnosti njihove ljubavi.

Naravoučenije: Ljubav nije ništa, voleti je nešto, ali voleti i biti voljen od strane onoga koga voliš, to je sve. Nikada nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo.

(Visited 785 times, 1 visits today)