Bio jednom jedan majstor, automehaničar inače, koga su zvali majstor Sutra. Zašto ga tako zovete, upitao sam? Kada odeš kod njega sve će ti biti jasno – odgovorili su mi. I tako je i bilo.

Otišao sam, ostavio auto a na pitanje kada će biti gotov, odgovorio je – sutraa. Naravno, kada sam otišao sutra on je opet rekao, dođi sutra. Sutra sam uzeo auto i oterao ga kod drugog majstora.

Drugi jedan majstor, zvao sam ga majstor Kvariš. Odem da mi nešto oko motora uradi, on mi polomi plastiku koja štiti zupčasti kaiš, i izgubi šuc plehove ispod motora. Kaaže, to nije potrebno, to je kao samo šminka??!! Dosadi to meni pa promenim majstora.

Majstor Laza je bio extra, pošten i dobar majstor.. Kaže mi on, plastika štiti zupčasti kaiš da ne pokisne i isprlja se, onda može da prokliza a on je vitalni deo motora. Zbog njega može da se polomi kućište bregaste i ventili da udare u klipove, generalka u najavi. A šuc pleh štiti isto tako, motor sa donje strane. Majstor Lazu nisam menjao..

A da, bio je još jedan majstor Mile. Oteram kola kod njega i on kaže da če zameniti homokinetički zglob i pripadajuću manžetnu gumenu, koja bajdvej košta 100 dinara; platim mu pošteno oba dela i rad, koliko je tražio. Posle par dana na parkingu primetim da na manžetni i dalje postoji rupa,(znači da je nije ni promenio, a ko zna da li je i homokinetički zglob zamenio). Posle toga više kod njega nisam išao.

Ne znam zašto sam vam ovo ispričao ali možda će nekome koristiti. Ne može da šteti u svakom slučaju.

(Visited 1,714 times, 1 visits today)