U jako smo losoj finansijskoj situaciji tako da moja majka radi u kafani nocnu smenu. Preko dana joj dolaze kuci “prijatelji” koje je upoznala u toj kafani, a ona obucena samo u kratki bademantil, ispod joj viti donji veš.
Ponudi im zestoko pice, pricaju i piju. Kasnije ih odvodi u sobu i skace po njima. Moja soba je pored a zid je tanak pa mogu da cujem.
Bilo me je sramota rodjene majke. Kada joj je musterija otisla, dosao sam kod nje i poceo da vicem na nju da je lakog morala i da me je sramota sto mi je ona majka.


Ona je samo cutala i plakala, posto nije pruzala nikakav otpor mojim uvredama iznervirano sam izasao iz kuce. Vratio sam se uvece ali ona nije bila kuci, radila je u kafani.
Ujutru kada sam se probudio na stolu me je cekala koverta, kada sam je otvorio bilo je mnogo para u njoj, a na koverti je pisalo “Sine, pare koje sam ja zaradjivala na ovaj ili na onaj nacin su bile za tebe, skupljala sam ih da bi ti jednog dana mogao da ides na fakultet i da sutradan ne bi morao da radis svakakve poslove kako bi zaradjivao za svoju porodicu”.


Odmah sam otisao kod majke i izvinjavao joj se za moje ruzne reci, oprostila mi je odmah i rekla mi da samo zeli da postignem u zivotu sve ono sto ona nije.
Otisao sam na fakultet koji sam oduvek zeleo, zaposlio se i mojoj zeni i detetu mogu da priustim sve sto pozele. Hvala ti majko.

(Visited 1,160 times, 7 visits today)