Mnoge djevojke odlazak na ginekološki pregled smatraju nimalo ugodnim doživljajem, međutim, ma koliko vam bilo neugodno, treba znati da redovan pregled i iskren razgovor sa ginekologom može mnogo doprinjeti vašem zdravlju.


Ukoliko želite da vam bude što manje neugodno obratite pažnju na sljedećih par savjeta i ono što su mnogi ginekolozi potvrdili da NE VOLE, tačnije PREZIRU kod svojih pacijentica.
PRVO! Rečenicu “Oprostite nisam se izdepilirala.” nikada ni slučajno nemojte da izgovorite, jer doktore vaš izgled apsulutno ne zanima.
DRUGO! Nikada nemojte preskakati pregled zbog MENSTRUACIJE, jer menstruacija nije razlog da ne dođete na pregled.
TREĆE! No postavljajte sebi dijagnozo i ne govorite VI doktorima od čega ste bolesni preije nego on zaista utvrdi razlog vaših probleme.


ČETVRTO! Odlazak na pregled isključivo kada osjetite neki problem je nešto što skoro svi ginekolozi ne posnose. Ginekološki pregledi trebaju biti redovni i više puta na godinu dana, BEZ OBZIRA DA LI MISLITE DA STE ZDRAVI ILI NE!
Ukoliko ispoštujete ove savjete vjerujte da nemata razloga za brigu kada krenete na ginekološki pregled i nema vas čega biti sramota!

Loading...
(Visited 1,824 times, 1 visits today)
NE PROPUSTITE:  ZAŠTO SU ŽENE OD 30 GODINA NAJPOŽELJNIJE U KREVETU? Ovih 7 razloga su ključna!